Omenjena prestižna nagrada se podeljuje od leta 1992, od leta 2016 pa je dobila ime po nikoli pozabljenem Oliverju Dragojeviću, ki je preimenovanje potrdil.

“Ob odlično konceptualiziranem albumu in izjemnih radijskih hitih – “Kao u snu” ter “General bez činova” -, je Tony Cetinski eden naših najboljših pevcev v letu 2018. Za navedena hita je s strani poslušalcev in glasbenih urednikov prejel še nagrade za HIT MESECA v mesecu marcu in juniju. Prav tako je imel veliko in pomembno vlogo v dokumentarni glasbeni seriji o kralju funka Dinu Dvorniku, predvajanem na Drugem programu hrvaškega nacionalnega radia. Za omenjeno serijo je Tony priredil pesem “Ti si mi u mislima”, ki je objavljena na Dvornikovi vinilki “Zimzeleno A Novo – Specijal Dino Dvornik”. Nagrada za najboljšega pevca je zagotovo prišla v roke. Bravo Tony,’” je ob svečani priložnosti izjavil hrvaški radijski voditelj Zlatko Turkalj Turk.


Ob prejemu nagrade, ki nosi ime enega in edinega, velikega Oliverja Dragojevića, je Tony še posebno ganjen. Ob tej posebni priložnosti je ob zahvali dodal: “V veliko čast mi je prejeti to nagrado, ki bo dobila posebno mesto v mojem domu, prav tako kot ima Oliver posebno mesto v mojem srcu. Rad bi se zahvalil vsem, ki so pripomogli, da je to dragoceno priznanje sedaj v mojih rokah. Kot vedno, se bom tudi v prihodnje trudil upravičiti prejem le-te, hkrati pa se bom še naprej trudil izbirati dobre pesmi in sodelavce ter ostati zvest sam sebi.”

PREBERITE TUDI: Tony Cetinski ob novi skladbi ganljivo povedal …