Včeraj, 23. aprila, je 36-letna Kate Middleton rodila svojega tretjega otroka, sina. V luksuzni porodnišnici Lindo Wing, kjer imajo sveže mamice na voljo luksuzne toaletne prostore in poporodni popoldanski čaj, se Kate ni zadrževala prav dolgo, saj je porodnišnico zapustila le 7 ur po porodu.

Vedno odide takoj, ko lahko

Kate sicer slovi po svojih hitrih odhodih iz porodnišnice. Že po prvem porodu je odšla takoj naslednje jutro; po porodu drugega otroka, hčerke Charlotte maja 2015, pa je odšla že po 10 urah. Sicer naj bi ženske po nekompliciranem vaginalnem porodu zapustile porodnišnico v 24 do 48 urah. A mnogo jih odide prej.

“Ob pogoju, da je ženska zdrava in ni bilo zapletov ter ima doma podporo in oskrbo, ki jo potrebuje, potem gre lahko domov celo 5 do 6 ur po porodu in je to popolnoma v redu,” so povedali strokovnjaki. “Čas in skrb morata ustrezati vsaki ženski posebej in njenim potrebam.”

Kate je sicer rodila 3,8 kg težkega fantka, ob njej pa je bil njen mož, princ William. Sedaj so torej že vsi skupaj doma: princ George, 4, princesa Charlotte, 2, novorojenček in starša.

PREBERITE TUDI: Kate Middleton in princ William v novem družinskem portretu