Ula Furlan je v daljši izpovedi napisala, da hitro stakne prijateljstva in naveže stik. Ni ji težava izmenjati telefonske številke in se zapisati v družbi, vse to pa pripisuje svojemu strahu pred tem, da bi ostala sama.

“Hitro staknem prijateljstva. Hitro se zapišem v družbi, navežem stik. Izmenjam telefonske številke, v nebo pripišem preveč, pripadnost in cel kup, ja, to bomo-ov! 
Verjetno je to tu zato, ker me je bilo večino časa strah, da bi ostala sama. Pa sem, vse kar zmorem in znam, obrnila in obračala v magičnost trenutkov in magnetnost navezanosti. 
Potem pa me je preglasilo. Vse preveč ljudi, vse preveč stikov. Jemali so mi več energije za njihovo ohranjanje, kot vračali volje in neke prhutave neontežene ljubezni. Niso me pomirili v src’ ali me le čvrsto držali pod roko. Brez ljubosumja, razočaranja, skrivnosti in brez lastninjena. 

Vse preveč zgodb in ljudi sem spletla, ki zdaj bingljajo tam naokrog, brez definiranih koncev, brez skupne točke, le jaz sem. Ki tam bivam. V središču nesklenjenih niti. 
Danes znam, biti sama. Za to imam pogum. Ne znam pa še umiriti naslednjega trenutka. Ko me spet v tortilijo spešta val novega in obetavnega in spet prenagljeno kujem in ustvarjam – nekaj, za kar vem, da to ni. Že v trentuku, v katerem sem. Se slišimo. Verjetno ne. Pa res moramo iti na kavo. Ne, ni nujno. 
Lepo je, da smo se videli. Morda objeli. Morda naredili skupaj celo nekaj korakov, na naslednji punkt, do avtomobila, do taxija, domov. 
Dovolj je to. In spokojno. Lepo. 

Z natančnostjo zdaj čuvam vse te se slišimo in moramo iti na že kaj. 
Ne pustim jim na plano, ker sem (se) z njimi prevečkrat razočarala. A si jih želim. Imeti in naučiti uporabljati. Imeti. Ekipo. Brez japetanov in rdečih kartonov. Tako in s tistimi, za katere vem, da mi ne bo zmanjkalo volje za klic. In ki bi jim res s pogumom in iskrenostjo – dala za prebrat recimo vse svoje dnevnike. In včerajšnje sanje.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ula Furlan (@ulaf) on

 PREBERITE TUDI: Ula Furlan: Kaj ji, poleg raziskovanja sveta, še boža telo?

Prejšnji članekOn je tisti, ki ga Helena Blagne nosi po rokah
Naslednji članekTako Teja Perjet vzgaja svoja otroka