Včeraj so v Festivalni dvorani v Ljubljani razglasili fatalnega moškega leta 2019, ki je postal Jan Plestenjak.

Za naziv fatalnega moškega se je potegovalo osem usodnih Slovencev: Filip Flisar, Alen Kobilica, Matjaž Nemec, Tadej Pišek, Jan Plestenjak, Saša Petrović – Challe Salle, Jernej Tozon in David Urankar.

Plestenjak je priznal, da je njegova največja stvar, ki jo je naredil iz ljubezni, ta, da se ni ustrašil. “Ko pride situacija, ki je neracionalna ali racionalno neopravičljiva, skočiš v morje in plavaš. In potem vidiš, kam greš. Prepričan sem, da ljudje, ki stojijo ob morju, nikoli ne občutijo soli na ustnicah,” pravi in dodaja, da se vedno razkrije in da o sebi ne skriva ničesar. “Drugače pa je z damami. Če sem z žensko, nimam pravice razgaliti nje,” je še dodal.

In kakšna je zanj usodna lepota? “Ko sem bil mlajši, je bila fatalna seveda tista, ki je bila najbolje videti. Danes je moje mnenje drugačno. Danes morata biti prisotni tako privlačnost kot tudi vsebina. Ne prepriča me več lepa postava, če zraven ne izžareva posebne moči. Moč pa je posledica vsebine. Moč pride v različnih oblikah in jo je preprosto začutiti, ko je oseba ob tebi.”

PREBERITE TUDI: Jan Plestenjak pihal na dušo slovenski pevki, ona ga je grdo zavrnila

Foto: M24/Mare Vavpotič