V nedeljo, 12. marca, ob 20. uri na POP TV prihaja nova zabavna oddaja Zvezde plešejo, ki jo bosta vodila Tara Zupančič in Peter Poles. Zdaj pa je znano tudi, kdo bo brusil svoje plesne pete in se vrtel na plesnem parketu. Razkrivamo 12 zvezd.

ALEKSANDRA BALMAZOVIČ
Igralka in producentka
Sodelovanje v Zvezde plešejo … mi pomeni nekaj, kar sem si že dolgo potihem in zdaj na glas želela. Odkrivanje novega, svojih zmogljivosti, telesne pripravljenosti in novega scenskega sporazumevanja. Pričakujem izjemno zabavo na treningih in v živo preseganje televizijskih nastopov. Prišle bodo tudi fizične bolečine zaradi vnetja mišic ter osebna nadgradnja.

IRYNA OSYPENKO NEMEC
Manekenka in lastnica modne agencije
Sodelovanje v Zvezde plešejo … mi pomeni Izpolnitev prvih otroških sanj, ker zaradi takšnih in drugačnih razlogov nisem postala plesalka. Prva in najgloblja želja je bila, da bi postala balerina, vendar so mi zaradi moje višine odsvetovali to pot. Kot pa se je kasneje izkazalo, sem žal tudi za ples v paru previsoka. Po premisleku pa sem izbrala tak poklic, v katerem je moja višina prednost in ne ovira.

LETICIA SLAPNIK YEBUAH
Arhitektka in učiteljica v glasbeni šoli
Plesni čeveljci … se jih veselite ali bojite? Ne bojim se jih, saj naj bi bili udobni, kajne? Drugače pa ne nosim čevljev z visoko peto. Pravzaprav imam doma samo ene salonarje in ene škornje z visoko peto.

MAJA MARTINA MERLJAK
Igralka
Plesni čeveljci … se jih veselite ali bojite? Pesne čevlje obožujem, ker so najbolj udobni čevlji s peto, kar jih lahko dobiš – jih imam kar nekaj doma iz predstav.  Včasih jih obujem, ko grem plesat in sem oblečena petkam primerno.

NUŠA LESAR
Voditeljica
Spomini na srednješolske plese so … Oh, v znamenju konstantnih ljubezenskih težav. Vedno sem se zelo veselila šolskih plesov in po navadi čisto do zadnje pesmi napeto in že rahlo obupano čakala, da se je moja takratna simpatija vendarle opogumila in je prišla prosit za ples.

URŠKA VUČAK MARKEŽ
Igralka in profesorica matematike
Spomini na srednješolske plese so … mirne pesmi so bile zakon zaradi stiskanja in poljubljanja.

DEJAN VUNJAK
Glasbenik
Sodelovanje v Zvezde plešejo … mi pomeni novo dogodivščino, nove izzive, druženje, zabavo in smeh. Gledalcem pa sporočam, da naj se kar smejijo, če se bom polomil.

DENIS PORČIČ – CHORCHYP
Kick-boksar in raper
Sodelovanje v Zvezde plešejo … Mislim, da se bom zavedal šele, ko bom stal na odru in bodo vame in mojo držo uprte vse kamere. Že zdaj mi gre malo na smeh. Vesel in počaščen sem, da bom lahko sodeloval v oddaji in seveda je to za borca zelo nov izziv.

IGOR ŠTAMULAK
Igralec
Plesni čeveljci … me skrbijo, ker drsijo. Se pa veselim plesnih kostumov, saj bom z veseljem  pokazal svoj »ljubavni tepih«, a so Pontersso v Trsu zaprli, kjer so jih včasih prodajali na metre.

JANEZ USENIK
Novinar, igralec, stand-up komik
Plesni čeveljci … v tem primeru lahko odgovorim z nesmrtnimi besedami Damjana Murka – srečen sem, da sem moški.

JERNEJ TOZON
Pevec skupine Čuki
Spomini na srednješolske plese so … bolj je bila tema, bolj smo plesali.

MIHA DRAGOŠ
Maneken in glasbenik
Spomini na srednješolske plese so … v srednji šoli smo se dijaki in profesorica dogovorili za tečaj plesa. Tako smo dve leti ob petkih po pouku plesali in se zabavali. Na srednješolskih plesih sem bil član banda in takrat sem s sošolci po večini pel ter zabaval ostale dijake, zato sem plesal na odru.