Imetnik britanske krone skoraj nič ne naredi spontano, kar vključuje tudi oblačenje. Razkrivamo, zakaj kraljice nikoli ne boste videli v javnosti v nevtralnih barvah in zakaj nikoli, ampak nikoli ne bo oblekla bež barve.

Kraljeva družina je polna pravil, bolj kot katerakoli druga družina na svetu. Vedenje v javnosti, ravnanje z drugimi, protokoli in celo način, kako jedo kosilo ali večerjo – vsaka malenkost ima svoj pomen, to pravilo pa velja tudi za oblačila, v katerih se kraljica Elizabeta II. pojavlja v javnosti. Ko bo pred kamerami in Britanci opravljala kraljevske dolžnosti, boste Elizabeto vedno videli v svetlih oblačilih mavrične barve in nikoli v bež oblačilih. Zakaj? Odgovor je prišel iz dokumentarca “Kraljica pri 90 letih”.

Kraljičina snaha Sophie, 56-letna grofica Wessexova, je v dokumentarcu razkrila, da njena tašča vedno nosi oblačila svetle barve, da jo ljudje zlahka opazijo na javnih prireditvah med množico. “Med ljudmi mora izstopati, da bi ljudje lahko rekli: “Videla sem kraljico!” Sophie je nekoč dejala in dodala: “Ne pozabite, da ko se kraljica nekje pojavi, se zbere neverjetno veliko ljudi in eden od njih zatem želi reči, da je videl del kraljičinega klobuka, ko je šla mimo njega. “

Biograf kraljeve družine Robert Hardman je nekoč poudaril, da kraljica obožuje svetle mavrične barve in zato ne prenaša bež barve na svojih oblačilih. ‘Ena njenih najljubših izjav je:’ Nikoli ne morem nositi bež barve. Če si jo nadenem, nihče ne bo vedel, kdo sem!’ Kljub temu je dejal, da pravilo ne velja, dokler je kraljica na svojem gradu in uživa v zasebnem času.

Prejšnji članekLuka Jezeršek je razkril pomemben datum!
Naslednji članekUgibanj je konec, Gregor Čeglaj je sanjski moški