Zvezdana Mlakar ni hotela prilivati olja na ogenj, a je vseeno zapisala nekaj besed na to temo.

Zvezdana je že večkrat pokazala, da je močna ženska, ki vedno spregovori brez dlake na jeziku. Kljub njeni pogumnosti pa se je že soočala s strahom, ki jo je privedel do tega, da je kričala in tekla v hišo.

Zamišljena je.
Vir: Instagram

Tokrat pa se je Zvezdana dotaknila letošnje Evrovizije. Delila je fotografijo zamišljene sebe, ob tem pa zapisala sledeče:
“Ker nisem hotela prilivati olja na ogenj, sem se komentarjem na temo sodelovanja Izraela na Evroviziji izogibala. To so bile odločitve večje od Raiven. Vem tudi, da se večina ljudi, ki delujejo v zabavni industriji izogiba opredeljevanjem, saj živijo od svoje publike, ki si je ne želijo izgubiti zaradi deljenja mnenj na političnem področju. To si lahko privoščijo le tisti uveljavljeni, ki so tudi materialno neodvisni.
Reči NE tako velikemu glasbenemu dogodku ? To bi lahko storil odločevalec!
Kdo?
Če bi se tako odločili na Rtv bi bil verjetno takoj ogenj v strehi, saj vendar ne smejo biti politični in pristranski, kajne?
Kdo?
Država?
Ta to tako ali tako vedno bolj odločno počne, vesela sem, da smo med predlagalci priznanja države Palestine. Priznanje Palestine daje ljudem, ki danes umirajo dodatno težo, če že njihove nesmiselne smrti niso dovolj.

Vesela sem, da danes ne vodijo drzave vsi tisti, ki podpirajo Izrael, počutila bi se zares klavstrofobično. Razumem njihovo bolečino, ki jim jo je prizadejal pokol njihovih ljudi, a njihov odziv je daleč presegel vse meje človečnosti. Zob za zob je mantra človeštva in zmeraj, zmeraj se tolče po manjših, bolj nemočnih, revnejših.

Zanimivo se mi zdi, da najbogatejši in najmočnejši še vedno niso vzeli zgodovinskih lekcij, očitno napuh moči in bogastva zamegljuje kritično distanco in vedenje, da se vsa neravnovesja v zgodovini končajo za njih slabo. V številčnosti je naša moč, zato so protesti močno orožje.

Deljenje ljudi na politična prepričanja ( ki so lahko zelo lepo zapakirana, da revni in zatirani ne prepoznajo volka preoblečenega v ovco) gre v prid njim, bogatim in vplivnim, ki z vsako našo naivnostjo, plehkostjo zaslužijo kakšen evro ali dolar ali rubelj ali jen, več!

In, nenazadnje, bogati in vplivni bi bili radi vsi, ker to dvoje tako ali tako gre skupaj!

Samo ljudje brez človeške vesti lahko mirno spijo potem, ko so pobili nemočne civiliste, ženske in otroke zaradi svojega “ prav”. Velja za vse strani.

Vsak glas, vsaka misel in vsaka podpora šteje, mir je najvišja vrednota sveta!”


Zadnje novičke

Prejšnji članekZnan TV voditelj razkril, s kom je na razkošni jahti v Splitu
Naslednji članekŽena Davida Urankarja je povedala, kaj si misli o njem in Juretu Godlerju