Kvarnerska gastro filozofija je enostavna in brezkompromisna; kakovostna hrana se pripravlja iz kakovostnih sestavin! Če se le da svežih, sezonskih in lokalnih, ki so na tem območju pravzaprav neizogibni del združitve morja in gora in združujejo izvirne okuse in arome mediterana.
RECEPT: ŽGVACET
Sestavine za 6 oseb: 2 kg junčjih pleč brez kosti, 45 dag čebule, 15 dag svežega paradižnika, 18 dag olja, 4 stroki česna, 2 dl vina, peteršilj, sol in poper.
Na čebuli, ob dodatku česna, paradižnika, peteršilja in začimb, dušite na kose narezano meso. Po potrebi dolijte jušno osnovo in na koncu dodajte vino. Zraven gotove jedi obvezno ponudite naribani domači sir.
Več o receptih in destinacijah Kvarnerja si lahko preberete na tej povezavi.
Več si preberite na tej povezavi »
Zadnje novičke
- Hit tega poletje so kavbojski škornji v takšnem stilu
- Manca Špik tega enostavno ni mogla spregledati
- Dino (skrito v raju) je pokazal nekaj, kar v seriji nismo opazili
- Nina Osenar Kontrec je naredila zelo drzno in lepo potezo
- MasterChef Slovenija: Oddaja se poslavlja
- Rok Piletič je tokrat prekosil samega sebe, tega nismo pričakovali od njega
- Mojmir Šiftar je kar sredi tedna naredil to
- Kaj lahko pričakujemo od teh dveh znanih glasbenikov? Združila sta moči