Maja Keuc je nase opozorila z nastopom na lanskem tekmovanju Slovenija ima talent, kjer je končala tik pod vrhom. Karizmatična pevka, ki z vokalnimi sposobnostmi in atraktivnim videzom navdušuje občinstvo na številnih koncertih, se bo konec meseca predstavila tudi na Emi. Nastop na največjem slovenskem festivalu je za mlado Štajerko velik izziv, svojo domovino pa bi v primeru zmage z veseljem predstavila vsej Evropi.

Zakaj so te po tvojem mnenju povabili k sodelovanju na Emi? Si imela ob sprejemanju odločitve kakšne pomisleke?
Najbrž zato, ker poleg petja obvladam še akrobacije na odru, ki so si jih gledalci lahko premierno ogledali že v finalu šova Slovenija ima talent. (smeh) Seveda sem imela pomisleke, vendar sem na koncu odločila in si rekla, da velja poskusiti!

Nam lahko kaj veš poveš o skladbi, ki jo pripravljaš za Emo? Kako boš skušala prepričati gledalce?
Vsekakor smo se potrudili, da je v ospredju vokalna izvedba, močna pa je tudi glasba sama. Naredili smo slovensko in angleško verzijo pesmi. Gledalce bom skušala prepričati z iskrenostjo, energijo, dobrim nastopom in kvalitetno izvedbo.

Kako bi v primeru zmage na Emi poskrbela za prepoznavnost v Evropi? Kateri je tvoj največji adut?
Verjetno bi nadgradila padec in se tam dejansko vrgla iz odra. (smeh) Vsekakor bi se z dušo in telesom posvetila nastopu na Evroviziji ter skušala s kvalitetno izvedbo, vokalom in ekipo izpeljati nastop, katerega se zagotovo ne bi sramovali. Težko rečem, kateri je moj največji adut, saj sem zelo samokritična oseba, sem pa prepričana, da bodo poslušalci bolj uspešni pri prepoznavanju le-tega. V primeru, da bi zmagala na Emi in bi lahko Slovenijo predstavila svetu, bi to storila z največjim veseljem. Za sabo imam izjemno dober managersko-piarovski tim, ki je v tem poslu že več kot deset let, ki me spodbuja, mi stoji ob strani in na katerega se lahko vedno zanesem. Z njihovo pomočjo bi se lotila tudi načrta, kako bi našo malo deželo predstavili v najlepši luči v svetu, saj si navsezadnje Slovenci zaslužimo, da Evropa spozna naše številne lepote.

Na Evroviziji o zmagovalcu odločajo tako gledalci kot strokovna komisija. Ti več pomeni priznanje stroke ali občinstva?
Vsekakor mi je pomembno oboje. Občinstvo pa je velika skupina ljudi, za katere zmagovalec prevzema odgovornost, da jih predstavlja v svetu, zato mi je seveda njihova podpora na prvem mestu.

Boš spremljala novo sezono oddaje Slovenija ima talent? Kakšen je tvoj nasvet za mlade talente?
Če bom imela čas, z veseljem. 🙂 Moj nasvet je, da ostanejo takšni, kot so sedaj, da jih vsa ta nenadna evforija, ki jim bo obrnila življenje na glavo, ne spodnese tal pod nogami, ker je realnost mnogo bolj kruta kot si večina to predstavlja. Talenti naj bodo zvesti sebi ter naj počnejo to, kar sami želijo, in ne tistega, kar jim narekuje masa. Ne smem pozabiti niti na to, da tekmovalci potrebujejo trdo kožo.

Si imela sama med nastopi v oddaji Slovenija ima talent veliko treme? Kateri dogodek s tekmovanja ti bo najbolj ostal v spominu?
Seveda sem jo imela, bila sem resnično presenečena, da se to na kameri sploh ni opazilo. V resnici sem se dobesedno tresla! (smeh) Najbolj mi je ostala v spominu polfinalna oddaja, kjer je (skoraj) vse potekalo tako, kot mora.

Kako so tvoj uspeh sprejeli tvoji sorodniki in prijatelji? Se je vaš odnos kaj spremenil?
Vsi so bili zelo veseli in mi to iz srca privoščijo.  Vsi ljudje, za katere sem vedela, da so iskreno ob meni že ves čas, so ostali ob meni in si za njih tudi skušam vzeti čim več časa. Nas odnos se ni čisto nič spremenil, še boljše se imamo!

Katera je tvoja najslabša izkušnja v glasbeni karieri?
Od tega, da na eni izmed prestižnih prireditev v Sloveniji (potekal je tudi živi prenos) niso poskrbeli za monitorje in sem bila spet edina, ki je pela v živo. Z Boštjanom se sploh nisva slišala in lahko si predstavljate, kako je moralo to zveneti. Veliko je bilo in še bo ljudi, ki bi radi nekaj od tebe, v njihovih očeh pa si bolj ali manj le potrošni material. V Sloveniji sta še zmeraj pogosti zavistnost in tekmovalnost, namesto da bi ljudje to energijo vlagali v izboljšavo oziroma delovanje na svojem področju in tako pripomogli k kvaliteti in celotni podobi glasbe pri nas.

Kaj poleg priprav na Emo trenutno še počneš? Kako poteka ustvarjanje albuma?
Trenutno mi Ema vzame ogromno časa, prav tako pa pišem besedila in melodije za svoj album. Zelo smo zadovoljni z že narejenim in komaj čakam, da bom svoje „notne“ občutke lahko delila z širšim krogom poslušalcev.

Lahko pričakujemo kakšno novo skladbo ali videospot?
Seveda, po Emi.

Kako želiš nadaljevati kariero? Kakšni pa so tvoji načrti za prihodnost?
Vsekakor imam še veliko zamisli in projektov, ki jih želim predstaviti v Sloveniji, prav tako pa bom zagotovo šla na študij petja v tujino, kjer bi si rada pridobila ustrezno izobrazbo, da bom lahko nekoč poučevala druge prav to, kar je meni v največje veselje.

Tik pred vrati je tudi valentinovo. Ga boš praznovala?
Seveda…

Si sicer romantična duša?
Zelo! Vendar do zdrave meje!

Sporočilo za bralce portala Točnoto …
Imejte se radi ter ravnajte z drugimi, kot si želite, da oni ravnajo z vami!  In glasujte zame! :))

Mojca Šipek


Zadnje novičke

Prejšnji članekOPA! Jennifer Lopez v pajkicah poudarila svojo veliko zadnjico
Naslednji članekVIDEO Sado-mazo Rihanna že prepovedana v 11 državah