Kvarnerska gastro filozofija je enostavna in brezkompromisna; kakovostna hrana se pripravlja iz kakovostnih sestavin! Če se le da svežih, sezonskih in lokalnih, ki so na tem območju pravzaprav neizogibni del združitve morja in gora in združujejo izvirne okuse in arome mediterana.
RECEPT: ŽGVACET
Sestavine za 6 oseb: 2 kg junčjih pleč brez kosti, 45 dag čebule, 15 dag svežega paradižnika, 18 dag olja, 4 stroki česna, 2 dl vina, peteršilj, sol in poper.
Na čebuli, ob dodatku česna, paradižnika, peteršilja in začimb, dušite na kose narezano meso. Po potrebi dolijte jušno osnovo in na koncu dodajte vino. Zraven gotove jedi obvezno ponudite naribani domači sir.
Več o receptih in destinacijah Kvarnerja si lahko preberete na tej povezavi.
Več si preberite na tej povezavi »
Zadnje novičke
- Zala Djurić je pokazala, kako je videti v resnici
- Tara Zupančič ima novega in pravi, da je bila to najboljša odločitev
- Igralec Domen Valič je izdal, v katero znano voditeljico je bil zelo zaljubljen
- Jerneja Ropas (poroka na prvi pogled) je lagala
- Rok Piletič je nad samim dogajanjem močno presenečen, tega resnično ni pričakoval
- Raay in Marjetka Vovk sta jo prosila, da jima plača kredit
- Eva Irgl: Dobro se razume s kmeticami
- Iris Mulej je končno pokazala, kako ohranja svoj videz in mnogi so presenečeni