Ekološko opredeljena gastronomija je postala del ponudbe spominkov otoka Raba, zato turisti naravno pridelane olive, fige ali loparski krompir specifičnega sladkastega okusa radi odnašajo domov za spomin. Bogati sadovi zemlje in okoliškega morja ter samorasla zelišča so glavne sestavine jedi, ki jih pripravljajo le tukaj, kot so posušena hobotnica z jajci, barbatski štufado – jagnjetina z medom ali tingula (meso, dušeno v paradižnikovi omaki) iz domače kokoši, na prvem mestu specialitet z zgodbo pa je izjemno okusna rabska torta, ki je že osemsto let zaščitni znak tega otoka.
Otok Rab – gastronomske prireditve
- Eko šetimana (ekološki teden) – Kanata 1. 10. – 5. 10. 2013. (avtohtoni in eko pridelki)
Več o receptih in destinacijah Kvarnerja si lahko preberete na tej povezavi.
Več si preberite na tej povezavi »
Zadnje novičke
- Rok Piletič je nad samim dogajanjem močno presenečen, tega resnično ni pričakoval
- Raay in Marjetka Vovk sta jo prosila, da jima plača kredit
- Eva Irgl: Dobro se razume s kmeticami
- Iris Mulej je končno pokazala, kako ohranja svoj videz in mnogi so presenečeni
- Hajdi Korošec je pokazala notranjost prestižne ladje, s katero potuje
- Hit tega poletje so kavbojski škornji v takšnem stilu
- Manca Špik tega enostavno ni mogla spregledati
- Dino (skrito v raju) je pokazal nekaj, kar v seriji nismo opazili