Prepletanje naravnih in tradicijskih vrednot je kot gastronomski časovni stroj, obarvan z vonjavami morja in sredozemskih zelišč. V tem kraju slavne preteklosti pripravljajo enkratne jedi iz kuharskih knjig naših babic, kot so batude – okusne goste zelenjavne juhe, crikveniške rupice z ribami, bribirski prisnac z jajci, slanino in sirom, baročno razkošna frankopanska torta ali gastronomski spominek – pavlinska torta; poleg vabljivih marmelad in figovega žganja, ter vina iz Vinodolske doline z zgodovinskim imenom Vallis Vinearia.
Crikveniško-vinodolska riviera – gastronomske prireditve
- 1. 4. 2013. – Crikvenica – Selce – Velikonočna pogača
- 18. – 19. 5. 2013. – Selce – 3. Festival jagod
- 25. – 26. 5. 2013. – Dramalj – »3. Fešta od črešanj« (3. praznik češenj)
- 3 – 8. 6. 2013. – Crikvenica – Selce – Teden modre ribe
- 22. 6. 2013. – Jadranovo – Praznik tune
- 29. 6. 2013. – Bribir – Dan »bribirskega prisnaca«
- 6 – 7. 7. 2013. – Crikvenica – Dnevi baročne torte Frankopan
- 17. 8. 2013. – Drivenik – Vrtnica Vinodola
- 22. 8. 2013. – Pavlomir – Vrtnica Vinodola
- 23 –24. 8. 2013. – Novi Vinodolski – Vrtnica Vinodola
- 24 –3 1. 8. 2013. – Crikvenica – 47. Ribiški teden
- 29 – 30. 8. 2013. – Tribalj – Dnevi fig in športnega ribolova
- 7. 9. 2013.– Crikvenica – Dramalj – Jadranovo – Selce – Festival kolačev in sladoleda
- 20. – 22. 9. 2013. – Crikvenica – Dnevi lignjev
Več o receptih in destinacijah Kvarnerja si lahko preberete na tej povezavi.
Več si preberite na tej povezavi »
Zadnje novičke
- Jerneja Ropas (poroka na prvi pogled) je lagala
- Rok Piletič je nad samim dogajanjem močno presenečen, tega resnično ni pričakoval
- Raay in Marjetka Vovk sta jo prosila, da jima plača kredit
- Eva Irgl: Dobro se razume s kmeticami
- Iris Mulej je končno pokazala, kako ohranja svoj videz in mnogi so presenečeni
- Hajdi Korošec je pokazala notranjost prestižne ladje, s katero potuje
- Hit tega poletje so kavbojski škornji v takšnem stilu
- Manca Špik tega enostavno ni mogla spregledati