Tamara Slaček in Damjana Zupan, prvi dve izpadli iz Big Brotherja

Med pogovorom s prvima izpadlima tekmovalkama, simpatičnima Štajerkama, študentko Tamaro in gostinko Damjano, je bilo skoraj težko priti do besede, smeha pa je bilo zaradi izjav, kot je naslednja (Damjana):
»Mi je rekel očka, ki je svečar, da je šel zadnjič v Kranj, kjer so naročili truge za Big Brotherja, pa pravi: porkaduš, kaj bodo mojemu dekletu še tam naredili!«, toliko, da ga v zapisu ne bomo posebej izpostavljali.

Sta imeli po izselitvi že kakšno priložnost za skupni klepet?
Damjana: Po oddaji sva spili pijačo, jaz sem si privoščila enega jacka v družbi, znova pa sva se slišali danes (ponedeljek, op. p).
Tamara (naglašujte jo na prvem zlogu, da ne bo huda): Glede na to, da so naju po oddaji izpustili šele ob pol enih, več časa niti ni bilo. Skupaj greva na drink po tem intervjuju.

Kakšna so bila pričakovanja pred vstopom v BB?
Tamara: Sama nisem imela prav nobenih pričakovanj. Rekla sem, da se bom pustila presenetiti in bo, kar bo. No, bilo pa je to, da sem prva letela ven. Tega pa res nisem pričakovala.
Damjana: Jaz sem pričakovala, da bom ostala notri, da se bom zabavala, da bo folk skuliran in da ne bo toliko usmerjen k cilju, ampak k temu, da se ustvari prava pot, ki pelje do cilja. Pri svojih letih vem, kaj je resno, vem pa tudi, da se lahko odklopim. In tega mi je manjkalo.

Kakšen motiv vaju je gnal, da sta se prijavili?
Damjana: Zame denar sploh ni bil motiv, ker ga znam služiti v realnem življenju. Bolj mi je šlo za neko življensko izkušnjo. Pa tudi s fantom sva se takrat prepirala in se pogovarjala, da se jaz malo odmaknem, in sem izustila: »Okej, grem na BB!« Fant pa je rekel: »Super, te bom imel vsaj enkrat v življenju vedno na očeh.« In lahko rečem, da sem hišo BB zapustila kot absolutna zmagovalka, ker se zdaj razumeva bolje kot kdaj prej.
Tamara: Tudi zame denar ni bil motiv, saj so izkušnje takšne, da punce letimo med prvimi ven. Pač pa sem se želela odmakniti od vsakdanjika, od službe in telefonov ter se malo spočiti.

No, ampak niste se mogli odmakniti od sestre (v hišo so ju vselili skupaj s sestro Tjašo, op. p.) …
Tamara: Res je. Pričakovala sem, da bova mogoče navezali več stikov, ampak ta začetna trema in kamere ter njena odmaknjenost in zadržanost so pripeljale do tega, da se nisva mogli zbližati. Glede na to, da sem jaz šla prva ven, je bilo premalo časa za to.

V očeh gledalcev sta veljali za prepirljivi osebi, kar je verjetno bil vzrok za to, da so vaju izločili.
Tamara: Jaz sem zelo močna oseba in vem, kdo sem. In zakaj bi se pretvarjala, da sem pridna punčka, če to nisem. To, da se hitro zapletem v prepir, je bilo tako le prikazano, drugače pa ni res. Prijatelji so mi rekli, da me take še v življenju niso videli. Toda ko naloga traja osem ur na dan, medtem pa je veliko pikanja sostanovalcev, s katerimi si štiriindvajset ur na dan … Sicer se raje umaknem, a v hiši se nimaš kam.
Damjana: Jaz sem se prepirala predvsem s Sebastijanom. Ko nekdo želi igrati vlogo, ki ji ni dorasel, temu nisem želela brezpogojno slediti. Nimam črednega nagona in ovca še tudi nisem. V takih primerih bi moralo priti do pogovorov, bili pa so le konflikti. Gledalcev pa ni zanimalo, kam ti konflikti peljejo, ampak so se odločili, da vržejo te ljudi ven …
Tamara: Ja, zdaj pa jokajo, kako je dolgočasno. Midve in Sebastijan smo se upali izpostaviti in povedati, kaj mislimo. Tako si kar naenkrat v središču pozornosti. Drugi pa se malo skrijejo in ljudje zato o njih v bistvu nič ne vedo.
Damjana: Tisti moj izpad pri kuhi pudinga recimo sploh ni bil izpad. Izpad bi bil, če bi skočila v puding in ga začela metati naokoli. Potem bi res videli … Dajte me nazaj v hišo!

Zakaj mislite, da je Tamari priljubljenost pri gledalcih padala, medtem ko je pri Damjani v zadnjem tednu močno naraščala?
Damjana: Novinarska tedenska naloga mi je bila pisana na kožo. Lahko sem izražala značaj in intelekt. In ravno ko sem dokazovala kreativnost, so me vrgli ven. Me vzamete v službo?
Tamara: Tudi meni so prijatelji dejali, da zadnje dni, ko pa sem postala okej in se nisem upirala drugim, so me pa vrgli ven. Ostalo je preprosto premalo časa, da bi se lahko razmerje pri glasovanju spremenilo. Mene je BB prikazal v zelo negativni luči, pa ne samo mene, celo ekipo podložnikov. Ne o meni, ne o Damjani, ne o Sebastjanu ni bilo nič pozitivnega. Kje je bil najin tenis, človek ne jezi se, smeh … Pričakovala sem realen prikaz, vse od A do Ž. (Vmes se med njima v smehu vname krajši prepir: »Zakaj mi nisi tistega piskra pustila …«, »Tebi bi pa hitreje šlo, če bi prej oprala …«)

Koliko spremljata BB zdaj, ko sta zunaj?
Tamara: Pri meni računalnik gori štiriindvajset ur, da vidim, kaj dela moja sestra, kaj moja ekipa, da vidim, kako bo spet »pravično« prikazano. Seveda gleda vsa družina. Deremo se iz spodnjega nadstropja gor, kjer sta mama in oma.

Kaj si mislita o komentatorjih, ki ob petkih ocenjujejo stanje v hiši? Ali zares vidijo, kaj se tam dogaja?
Tamara: Mislim, da imajo kar vnaprej napisan scenarij, kaj morajo govoriti.
Damjana: Jaz se pa s tem ne bi strinjala. Mene so kar dobro prebrali.
Misliš, da ti bo sestra Tjaša metala naprej, da je dlje od tebe ostala v BB?
Tamara: Po mojem bo rekla glej, česa si se ti vse rešila, ker si šla prva ven.

Kako pa mislita unovčiti popularnost, ki vama jo je ponudil BB?
Damjana: Takole je, najprej bomo imeli pri meni v lokalu zabavo, po možnosti brez pudinga in mogoče z našo gogo plesalko Tamaro (Tamara ob tem kima, op. p). Zdaj sem za lokal že uokvirila majico BB, hlače, zobno ščetko in čevlje.


Zadnje novičke

Prejšnji članekStacey Dash na naslovnici revije King
Naslednji članekPREVERILI SMO: Sanja Sabini: ‘Ti si bedna!’