Angelina Jolie je podala redek intervju, v katerem je spregovorila o svojem nekdanjem možu Bradu Pittu, s katerim se še vedno bori za skrbništvo nad otroki, in o hollywoodskem posiljevalcu Harveyju Weinsteinu.

46 -letna Angelina je dejala, da jo je Weinstein spolno napadel in da je Brad vedel za to. Celo veliko sta se prepirala o tem, saj ni spoštoval njenih želja.

Del intervjuja se je začel z vprašanjem, ali je imela vtis, da so bile njene pravice vedno spoštovane.“Mislim, da je moja mama veliko naredila glede tega, kako se počutim in kakšne pravice imam. Ampak veste, zgodaj sem začela delati, da bi ji pomagala plačati račune. In nisem se zavedala, da se moram spoštovati. Bila sem dekle, ki se ni rodilo z zavedanjem nekaterih pravic in zaščite, mislila sem, da se je za to treba boriti. In ko se boriš za njih, te včasih ljudje gledajo kot na ‘težko’ osebo,” je dejala. “Ženske pogosto mislijo, da so se izognile napadu, če so fizično odšle. Če odidete iz sobe, mislite, da je nekaj poskusil, a ni uspel, kajne? Resnica je, da sta tako poskus kot izkušnja poskusa, napad sam po sebi,”  je igralka povedala za Guardian.

Angelina-Jolie
Vir: Instagram

Na vprašanje, kaj točno se je zgodilo z Weinsteinom, je odgovorila:

“To je bila zloraba mojih pravic. To ni bilo spogledovanje, ampak situacija, iz katere sem morala pobegniti. Izogibala sem se mu in opozorila druga dekleta. Spomnim se, da sem vse povedala Johnnyju, prvemu možu, in bil je čudovit. Zgodbo je razširil na svoje prijatelje, povedali so vsem dekletom, nikoli ne bodite same s Harveyjem v sobi. Dobila sem ponudbo za snemanje filma ‘Aviator’, pa sem jo zavrnila, ker je bil vpleten v projekt. Nikoli več nisem delala z njim, vendar je Brad delal in zaradi tega mi je bilo težko.”

Leta 2009 je Brad Pitt igral v filmu ‘Cursed’ Quentina Tarantina v koprodukciji Weinsteinove družbe. Nato je tri leta kasneje odšel k Harveyju in ga prosil, naj distribuira in producira film ‘Killing them softly’ . Angelina pravi, da je to razumela kot zanikanje spolnega napada, ki ga je doživela.

“Prepirala sva se glede tega, seveda me je bolelo. Vedel je, da me je Harvey napadel, in delal je z njim,” je povedala igralka, ki se Bradu ni pridružila na promocijskih dogodkih za projekte.

 


Zadnje novičke

Prejšnji članekNove zahteve Princa Harry-ja in Meghan Markle. Kraljevi dvor šokiran!
Naslednji članekDarja Gajšek se domov ni vrnila praznih rok! ČESTITAMO!