V elitni deseterici
Štajerec in Ukrajinka dokazujeta, da njun lanski uspeh, ko sta na svetovnem prvenstvu v Singapurju osvojila 11. mesto, ni bil muha enodnevnica. Plesalca sta iz meseca v mesec dvigovala formo in po nazivu državnih prvakov osvojila nov uspeh. Na sobotnem svetovnem prvenstvu v latinskoameriških plesih sta že po prvih plesih očarala in se suvereno prebijala v nadaljnje kroge tekmovanja. Ob koncu pa so sodniške ocene pokazale vrhunski rezultat, saj sta izboljšala lanskega. Uvrstila sta se namreč med najboljšo deseterico na svetu, kar dokazuje dejstvo , da je na Damirja in Anno treba še kako računati. »Z rezultatom sva zelo zadovoljna. Vesela sva, da sva izboljšala lansko uvrstitev. Na parketu sva resnično dala vse od sebe. To pa ni bilo težko, saj je bila dvorana nabito polna in vzdušje je bilo fenomenalno.«

Velika podpora ob parketu
Karizmatična, a hkrati preprosta plesalca je ob parketu ves čas spremljal nekdanji svetovni prvak Andrej Škufca s svojo soplesalko Melindo. V podporo pa so jima bili tudi Damirjeva družina, najboljši prijatelji in številni drugi. »Zahvalila bi se vsem tistim, ki so verjeli v najin uspeh. Že kar nekaj časa nama stojijo ob strani Daniela Novak, oblikovalka plesnih oblek Saša Pust in mojstri iz čevljarstva Peta. Seveda pa gre zahvala tudi celotnemu Fredidance teamu, plesalcem, s katerimi treniramo skupaj in plesni šoli Rolly. Največja hvala pa gre najinim staršem, ki so nama v neizmerno podporo od začetka skupne poti.« Damir in Anna sta bila nad rezultatom še toliko bolj navdušena, saj v sodniški zasedbi ni bilo niti enega Slovenca. Sicer pa sta se na svetovno prvenstvo pripravljala na Nizozemskem, kjer sta bila deležna 20 najboljših učiteljev na svetu.

Počitek naj počaka!
Takoj po svetovnem prvenstvu pri naših severnih sosedih sta se odpravila naprej po bogato znanje. Zdaj se že nahajata na Danskem, sledi pa še obisk Nizozemske in Londona. Cilj jima je vsekakor naslednji izziv. Gre za Grand Slam Final, ki bo 8. decembra v kitajskem Shanghaiu. Na omenjeni dogodek, ki velja za evropskim in svetovnim prvenstvom najbolj pomembno tekmovanje, je povabljenih le 12 najboljših parov sveta. Damir in Anna sta trenutno v odlični formi, zato ne gre dvomiti v njun vnovični mednarodni uspeh.

Prejšnji članekAshley Benson: Poglej si njeno novo razkošno hišo!
Naslednji članekObleci se kot Dakota Fanning