Deli
Iztok in Domen Valič v predstavi boksarsko srce

11/11 ob 20.00 @ SITI TEATER BTC, LJ

Iztok in Domen Valič v predstavi Boksarsko srce

Dobre zgodbe včasih rabijo čas, da se zmedijo.

In Boksarsko srce je reeees dobra in zabavna zgodba!

Gledališka uspešnica, v kateri sta moči združila oče in sin, Iztok in Domen Valič, je po desetletju piljenja izvedbe in preko sto gostovanjih po vsej Sloveniji dobila svež zagon, ko sta priznana ustvarjalca skupaj zaigrala tudi v priljubljeni TV-seriji Usodno vino in je Domen zapustil ansambel MGL ter postal igralski svobodnjak.

A glavni krivec, da se je predstava sploh zgodila, je režiser Samo Strelec. »Takoj je rekel, da v teh dveh vlogah vidi naju z Domnom. To me je motilo. Pričakoval sem, da se bo vsak obregnil ob to, da oče, direktor teatra, daje vlogo sinu, svežemu igralcu. Hotel sem, da je vse ustvarjalno pošteno. A je Samo vztrajal in argumentiral zakaj sva najboljši izbiri za ti vlogi ter me le prepričal,« se začetkov spominja Iztok, ki je vlogo ostarelega boksarja naštudiral tudi s pomočjo trenerja legendarnega Mateja Parlova.

Kako lahko bivši boksar, ki je vse življenje živel med nasiljem in športom, jeznemu mladeniču pomaga prerasti, premagati in se osvoboditi agresije, ki jo nosi v sebi? Dva boksarja, dve generaciji v eni odlični predstavi, ki vas bo nasmejala in ganila do solz.

Na kratko o obeh igralcih

Domen in Iztok sta člana igralske dinastije Valič, skupaj pa štejeta točno sto let. Njun prednik je Aleksander, nastopanju je zapisan tudi Vid. Iz Usodnega vina ju poznate kot Ivana Dolinarja in Erika Habjana, že desetletje pa ju druži gledališka predstava Boksarsko srce. Očeta bomo kmalu gledali v novem Nabršnikovem izdelku Slovenija, Avstralija in jutri ves svet, oba ves čas nastopata tudi v več gledaliških predstavah, Domen pa se je s šovom Dance Amore septembra vrnil še na plesne odre. Oba pa sta tudi strastna ribiča: oče najraje lovi na morju, sin pa je spretnejši na suhem.

Več o predstavi in nakupu vstopnic na: www.sititeater.si

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.