Deli
Luka in Darja si včasih na teraso prineseta jogi, ob kozarcu vina gledata zvezde … »Če kaj znata, znata uživati,« pravi Luka. (osebni arhiv)

Luka Majcen je nogometaš, ki preseneča na zelenici in tudi privat. Prihaja iz povprečne, športne družine; mama je bila rokometašica, oče pa judoist. Lahko bi rekli, da ima šport v krvi.

Pri desetih se je odločil za nogomet, osnove tega športa je imel iz ulice. Nogomet ni bil njegova prva ljubezen. Kot otrok je bil navdušen na košarkarskimi sličicami NBA, najboljši mu je seveda bil Michael Jordan. A ko je za šesti rojstni dan od strica v dar dobil nogometno žogo, je ta postala zvesta spremljevalka fanta, ki je zelo rad spremljal Davida Beckhama, dandanes pa najbolj uživa ob predstavah madridskega Reala. Fanta danes lahko spremljamo v NK Triglav Kranj, na tekmah PLTS ali na Šport TV.

Fant, ki obožuje črno, preseneča, da njegova strast ni samo nogomet, Luka tudi slika, bere poezijo, obožuje hribe, vsako jutri pa si klasično privošči kavico na terasi in pogovor z goloboma – dal jima je tudi ime – Olaf in Maja. Luka pravi, da je njegov dom njegova oaza. Luka si oazo deli s svojo izbranko Darjo (prlekinja) dve leti, njuno zvezo pa opisuje kot noro, odštekano, intenzivno in ne tradicionalno.

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.