Po triletnem glasbenem premoru je v zadnjih mesecih v krogu izvrstne ekipe nastajal material za novi album, ki bo nedvomno navdušil najširši krog poslušalcev. Helena Blagne se je ob jubileju njene neverjetne glasbene kariere obkrožila z avtorji, ki so sicer bliže mlajši populaciji, predvsem z željo, da bi njen glasbeni opus vzljubilo še nekoliko mlajše občinstvo, ki se bo tako pridružilo širokemu krogu njenih oboževalcev. Na albumu sodeluje Jan Plestenjak, ki je napisal skladbo ‘Pijem isto vino’, ki je že v decembru zaokrožila po radijskih valovih širom Slovenije in pričakovano dosegla topel sprejem poslušalcev. Poleg omenjenega Jana Plestenjaka na albumu sodelujejo še Saša Losić ter Matjaž Vlašič, ki sta za Heleno napisala skladbe, ki se bodo zagotovo pridružile njenim brezčasnim uspešnicam.

Na radijske postaje pa Helena Blagne sedaj pošilja novo skladbo Ljubijo se vsi, ki jo je zanjo napisal Miro Buljan, največji hrvaških avtor uspešnic, ki je v svoji karieri sodeloval z legendarnimi E.T., Borisom Novkovićem, Severino ter Tošem Proeskim, če naštejemo res samo izbrano peščico.

Poleg novega singla in novega albuma Helena Blagne za svoje zveste poslušalce pripravlja tudi koncertno turnejo, za katero lahko že sedaj trdimo, da bo nekaj čisto posebnega in veličastnega. Ob spremljavi simfoničnega orkestra, štirih tenorjev ter številnih drugih glasbenih gostov, ki so zaznamovali njeno glasbeno pot, se nam obeta resnično ‘drugačen’ glasbeni dogodek.

Prvi veliki koncert bo 7. marca 2008 v mariborski dvorani Tabor, nato 8. marca 2008 sledi ljubljanska Hala Tivoli in dan kasneje, 9. marca 2008 še novomeška dvorana Leona Štuklja. Vstopnice so že v prodaji, zagotovite pa si jih lahko na vseh prodajnih točkah sistema Eventim. Novi album in velika koncertna turneja Helene Blagne tako napovedujeta enega največjih glasbenih projektov letošnjega leta, ki vas zagotovo ne bo pustil ravnodušne.

(VIR: ona-on.net, avtor: David, januar 2008)


Zadnje novičke

Prejšnji članek
Naslednji članekV stilu 80-ih