In res je. Ivana Šundov je ena izmed redkih slovenskih medijskih osebnosti, ki je denar in slava nista zaslepila. Na višku slave se je odločila, da v svojem življenju napravi usoden korak in se preseli na Hrvaško, kjer je ponovno zasijala kot prava zvezda. Ivana se lahko pohvali z uspešno kariero tako na poslovnem področju kot v medijskem svetu.

Ima namreč svoje podjetje, ki se vse bolj širi, vodi številne prestižne prireditve na Hrvaškem in v tujini, hkrati pa je tudi ponosna mama in žena. Čeprav zaradi kroničnega pomanjkanja prostega časa vse redkeje sprejme povabila na snemanja, se je na prigovarjanje naše ekipe odločila, da sprejme izziv in se za en dan spremeni v veliko vzornico Ivano Orleansko.

O posesivni ljubezni in hrepenenju
Kjer je ljubezen, je vsaj kanček ljubosumja in po mojem tudi posesivnosti. V glavi imam stvari tako naravnane, da se s tem ne obremenjujem preveč. Moje življenje je polno tudi brez tega … Ne predstavljam si namreč, da bi si vsakič, ko moža ni ob meni, v glavi vrtela ‘čudne filme’, gojila ljubosumna čustva in podobno. Eno najbolj neugodnih doživetij v povezavi z ljubosumjem sem doživela na Dunaju, ko sta naju dolgoletna zakonca in prijatelja povabila na večerjo v elitno restavracijo.

Pridružil se nam je njun prijatelj s svojo ženo, ki je ves večer več kot očitno poskušal flirtati z mano, čeprav sem ga vztrajno ignorirala. Je tu ljubosumje upravičeno? Hm, ne vem, če je bilo ravno ljubosumje, neugodni občutki njegove žene in mojega moža pa prav gotovo. Bila sem besna na tega moškega, saj nam je vsem zagrenil večer. Kljub vsemu sem bila ponosna na moža, da je to tako častno prenesel, čeprav vem, da bi ga najraje …

Mislim, da v razmerje veliko vlagam. Vseskozi se tru­dim, da ne pozabim, kako zelo pomembno je, da v dolgoletni skupnosti ne ugasne iskra, da so prisotni vznemirjenje, želja, strast … To je zelo težko, saj je življenje prepolno obveznosti, nalog, izzivov, skrbi, ki ti posrkajo spontanost, sproščenost, narišejo zaskrbljen in izbrišejo nasmejan obraz.

Pomembno se je tudi truditi, da partner ne pozabi, zakaj je s teboj in kaj ga je na tebi najbolj pritegnilo… Morda z leti kaj spremeniš ali dodaš, toda tega nikakor ne smemo pozabiti in pustiti, da vse izgine v vrtincu življenja! Mislim, da sem kot semafor, saj vedno dajem znake in signale, ker verjamem, da se nič ne začne in tudi ne konča kar tako in samo od sebe. Razmerje ustvar­­jata oba in po mojem je ob kompromisih pomembna tudi zavest, da ga je treba ohranjati, negovati, razvijati.

Objem, poljub, pogled, stisk roke, nedolžno vprašanje, v katerem je skrita skrb ali zanimanje… To prav tako lahko ohranja strast, ne samo skrb za telo in lepo spodnje perilo-to je le nadgradnja!.

O usodnih izkušnjah v življenju
Moški so nadvse zanimiva bitja in hvala bogu, da smo vsi skupaj na tem svetu … Pa ne le zaradi reprodukcije! Ne predstavljam si namreč, da ne bi bilo razlik, ki jih nosita dva zares v marsičem različna spola. Zame so razlike, o katerih vsakodnevno potekajo ženske razprave ali vsaj padajo opazke, pravzaprav izziv.

“Denimo, da imamo eni in drugi nekakšnih 100 točk,” mi je nekoč dolgo tega rekla prijateljičina mama. “Zapom­ni si, da te moški lahko spremlja in razume do 50 točk, od 50 do 100 pa sploh ne pričakuj, ker je nemogoče!”

Če to ni izziv… In ne glede na to, kaj vse se mi je od takrat zgodilo in koliko časa je vmes preteklo, je izziv še vedno prisoten. Dejstvo, da nasprotni spol poskusiš razumeti, in dejstvo, da ga poskusiš pripeljati do tega, da
te razume in se ti približa, je zame prav tako gonilna sila.

Kar zadeva usodne izkušnje… Hm, po mojem so za vsakega posameznika usodne tiste izkušnje, ki kakorkoli zaznamujejo njegovo življenje oziroma določeno življenjsko obdobje. Ne vem sicer, kakšni so občutki, če te nekdo, ki ga imaš rad, zapusti, saj sem vedno odšla iz razmerja, ko ni bilo ničesar več, kar bi me še zadržalo … Sem pa občutila, kaj pomeni, ko nekdo izda tvoje zaupanje in te prevara, pa ne na spolnem področju, ampak da te partner razočara najprej kot človeka in šele potem kot partnerja. Ne, ni lep občutek! Mislim, da je to še huje od fizične prevare.

(menshealth)


Zadnje novičke

Prejšnji članekLily Allen na naslovnici revije Glamour
Naslednji članekPo dolgem času zopet zunaj