Deli

Po škandalu s Harveyem Weinsteinom se je oglasilo ogromno žensk, ki trdijo, da jih je spolno nadlegoval; pa tudi veliko žensk, ki so spregovorile o spolnem nadlegovanju drugih zvezdnikov.

Dve novi obtožbi

Tokrat sta se javili dve ženski, ki naj bi ju spolno nadlegoval James Franco, ki je pred kratkim prejel nagrado Zlati globus. To sicer ni prvič, da ima zvezdnik tovrstne težave – pred leti naj bi 17-letnico preko sms sporočila skušal zvabiti v svojo sobo. Njuno dopisovanje je takrat tudi objavila na Instagramu in Franco ni zanikal.

PREBERITE TUDI: Groza Hollywooda: Harvey Weinstein deležen vse več obtožb

Sedaj pa uspešnega igralca čakajo nove obtožbe. V seriji Twitter objav je mlada igralka Violet Paley pozvala Franca glede nošenja Time’s Up broške na podelitvi Zlatih globusov, nato ga je obtožila, da jo je spolno napadel v svojem avtu.

“Luštna #TIMESUP broška, James Franco. Se spominjaš, ko si mi porinil glavo navzdol proti svojemu penisu & še enkrat, ko si povedal moji prijateljici, naj pride v tvoj hotel, ko je imela 17 let? In to po tem, ko so te že enkrat dobili, da si to naredil drugi 17-letnici?”

Paley je tudi priznala, da je težko prišla na plano s tem, saj je pred časom imela soglasne spolne odnose z igralcem. Namignila je, da prihajajo še nove obtožbe: “Še veliko podrobnosti bo kmalu zunaj. V sodelovanju z ljudmi, da bo to narejeno najboljše in najbolj varno.”

Izkoristil naj bi njeno goloto

Kmalu po njenem tvitu pa se je oglasila še ena igralka, Sarah Tither-Kaplan, ki je povedala svojo zgodbo. Trdi, da jo je Franco prisilil v popolno goloto v dveh filmih za le 100 dolarjev na dan in ji rekel, da plačilo ni izkoriščevalsko.

Kasneje je nadaljevala, da se je strinjala s tem, ker si želi uspeti v igralski karieri in “si ne more privoščiti zavračanja dela.”

PREBERITE TUDI: James Franco: Lindsay me je zalezovala!

Nadaljevala je, da je Franco vedel, da ima oblast nad njo kot nekom, ki si trudi ustvariti kariero in da je to svojo moč zlorabil.
“Zanašam se na vplivne ljudi, da mi bodo pomagali, ker nimam možnosti uspeha brez njih,” je zapisala. “Če se odločijo zlorabiti svoj vpliv in mojo potrebo po delu, to ni moja krivda. To je krivda zlorabljevalca.”

Kasneje je napisala na Twitter še, da se je njej in ostalim ženskam Franco po telefonu opravičil, kar jo je vznejevoljilo.

PREBERITE TUDI: Ženske Hollywooda proti spolnemu nadlegovanju

 

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.