Petra, ki je prišla s porodniškega dopusta, je bila prej v voditeljskem paru z Edijem Pucerjem (ta je po Petrinem odhodu za partnerko dobil Darjo Zgonc, ki ostaja na svojem voditeljskem mestu), sedaj pa bo zamenjala Matjaževo dolgoletno sovoditeljico Tamaro Vonta, ki ostaja dnevna urednica. Petra in Matjaž do našega pogovora še nista imela časa, da bi se bolje spoznala ali vadila kot sovoditelja, a očitno se nam obeta usklajen par. Sproščeno sta klepetala, se spontano dopolnjevala in neprestano stresala šale. Videti je, da sta se njuni energiji že ujeli na isto frekvenco.

Sedmega januarja bosta prvič skupaj vodila 24 UR. Povejta, sta že kaj vadila skupajč
Matjaž: "Ne. Prvič sva se danes sploh tako dotaknila (med slikanjem, op. p.). (Smeh.) Ampak saj ne bo težko."

Ali bosta vadilač
Petra: "Po moje bova."
Matjaž: "Malo bova poskusila, že zaradi snemalca, ne zaradi naju. (Smeh.) Ne, da se malo uglasiva, sicer pa sva oba profesionalca."

Se kaj bojita, da se ne bi ujelač
Matjaž: "Ne, sploh ne! Obrt poznava, za kamero se bova pa tudi že ujela. Neč"
Petra: "Absolutno! Ko bova več skupaj …"
Matjaž: "Ja, cele dneve bova skupaj … Veste, midva se sedaj v bistvu še ne poznava."
Petra: "Prej sva delala v drugih turnusih."
Matjaž: "Videvala sva se na kakšnih zabavah, a šele ko delaš skupaj ves dan, vidiš, kako človek razmišlja. Saj pravim: dajte nama sto dni in potem pridite vprašat. Jaz mislim, da bo šlo."
Petra: "Popolnoma se strinjam."

Je hudo zamenjati sovoditeljač
Matjaž: "No, hudo … (Premišljuje.) Včasih pravijo, da so spremembe dobre, a ko se enkrat na nekoga navadiš … Drugače bo, moram priznati, da bom Tamaro kar pogrešal. Pa ne, da bo zaradi tega kaj slabše. Ampak ko si nekoga navajen … Saj sva bila praktično kot mož in žena. (Smeh.)"

Petra, boste tudi vi pogrešali Edijač
Petra: "Seveda, čeprav nisva bila skupaj sedem let, vendar sva se z Edijem tudi po službi družila. Zelo dober človek je, lepo je bilo delati z njim."
Matjaž: "Tamara bo urednica, zato se bova ves čas videvala. Ne bo tako hudo, da bi jokal za njo. Saj bomo skupaj, ne ločujemo se za vedno."

Ampak s Petro se bosta morala vseeno nekako ujeti …
Matjaž: "Ja, ja. S Tamaro sva že skoraj razmišljala enako, to je po svoje slabo. Sedaj bo mogoče videti malo drugače."
Petra: "Seveda bo, na začetku gotovo."
Matjaž: "Ja, ljudje smo pač različni, hvala bogu."

Ampak ali je to za vas stresč
Matjaž: "Menjava partnerkeč Nikoli ni bil! (Prisrčen smeh.) Ne, to ni stres, stres je tisto, kar se dogaja zvečer, ko je na primer že vse narejeno, pa ti crkne računalnik, ali ko gre vrstni red po svoje."

Lahko napoveste, kakšna bo razlika med Petro in Tamaroč
Matjaž: "Ne vem, se morava prej bolje spoznati. Zagotovo pa bo razlika, saj sta dekleti drugačni. Malo se bova morala prilagoditi drug drugemu."

Petra, osem mesecev ste bili na porodniškem dopustu. Kako se je vrniti na deloč
Petra: "Super. Zdi se mi, da je to ravno pravi čas, Aljaž je že velik, priden, z babicami in tetami se dobro razume."

Ste pogrešali služboč
Petra: "Niti ne. Saj ves čas spremljam, kaj se dogaja. Z Aljažem pa tudi dnevi minevajo tako hitro, da se sploh ne zavedam, da je osem mesecev že mimo. Ostala pa bi še nekaj mesecev na porodniški."
Matjaž: "Ali nisi moglač"
Petra: "Ne, ne. Tako smo se dogovorili. Novo leto je tudi takšna prava prelomnica za spremembo. Saj imamo turnuse in sem lahko vsak drugi teden veliko z Aljažem. Vseeno je, ali grem nazaj v službo pri osmem, devetem ali dvanajstem mesecu. Res pa je, da ko otrok raste in se razvija, je vsaka minuta z njim pomembna."
Matjaž: "Veliko zamujaš, neč"
Petra: "Ja, rada bi bila čim prej doma. V teh šestih, sedmih urah nekaj zamudiš."
Matjaž: "Bomo pa sedaj prej domov hodili, ne bomo ostajali na pivu."
Petra: "Ja, ob osmih samo puder dol in domov! Včasih sva z Edijem res ostajala do desetih in debatirala. Ko bo otrok večji, bomo tudi kdaj. Sedaj je še tako majhen. Z Matjažem sva se že zmenila, da bova poskusila kombinirati, da bi lahko še vmes kdaj skočila domov."
Matjaž: "Narejeno bo vse tako ali tako, tudi če je kakšno uro ne bo."

(Dnevnik)


Zadnje novičke

Prejšnji članekBosta Sarkozy in Brunijeva stopila pred oltar že februarjač
Naslednji članekSusan se je ne boji