Vendar kljub temu mislim, da Slovenija počasi napreduje v smislu mode. Konec koncev smo lahko veseli, da imamo vsaj 3, sicer kratke dneve, ki se vrtijo le in samo o modi, vtisov pa pustijo zadosti vse do naslednjega fashion weeka…torej do Maja.

Od ponedeljka, 8.oktobra pa do srede 10.oktobra smo si lahko ogledali natanko 33 slovenskih oblikovalcev. Med tem, ko so nam nekateri dobesedno vzeli dih s svojo kolekcijo, so nas drugi kar malo razočarali, priznam. Razočaranje se nadaljuje, ko med revijo opazimo otroke stare v povprečju 5 let sedeti v front rowu, med tem, ko blogerje ter novinarje neusmiljeno pošljejo na stojišča.

Ob tem se nam porodi vprašanje, ki nas spremlja skozi celoten fashion week…smo novinarji in blogerji premalo cenjeni, da bi si zaslužili sedež, kjer bi si nemoteno lahko zapisovali opažanja ter nemoteno fotografirali? Tudi čakanje na revijo, ni bilo preveč v užitek, saj smo pred varnostniki stali ter dobesedno dihali en drugemu v lase, saj vhodi za press, vip ter goste s kartami niso bili ločeni zaradi česar je vladal manjši kaos pred revijami. To je očitno cena, ki jo je bilo treba plačati, da smo bili lahko del tega. In bilo je vredno, saj je poleg omenjenih stvari organizacija bila vrhunska. Od prijaznih hostes, ki so povabljence posedale na predvidene sedeže, welcome muškatne penine- Jeruzalemski ormož, after zaston pijače, toric med pauzo med revijami, darilc, ki so čakala v vrečkah, vode Jana, ki nam je bila vedno na razpolago pa vse do nasmejanih ter predvsem zelo odprtih povabljencev, katerih dobra volja je kar vabila na klepet.

Simona Lampe
Veter, bliski, prve kaplje, ognjene strele…spet prihaja…melaholična romantika deževnega poletja. Kolekcija pomlad/poletja 2013 izzove čustva nasprotij, ki te preplavijo med dežjem in spremeni žensko v odvisnico varnega zavetja dežnika in dežnega plašča. Oblikovalka je kose nadgradila z geometričnimi linijami, ki spominjajo na gube zaprtega dežnika.

Maja Ferme Fashion
Kolekcijo PP13 je navdihnila fotografinja Toni Frissell, katere modne fotografije so prikazovale aktivne ženske. Njeno sporočilo pa je tokrat : Zakaj bi lepe obleke hranili za posebne priložnosti, če lahko v njih uživamo vsak dan?

Eric Matyash
Erik Maj Potočnik in Matjaž Plošinjak, ki ju poznamo predvsem znotraj njune lastne blagovne znamke MEM couture, sta se letos na Philips Fashion Week-u predstavila s svojo nov kolekcijo La Metamorphose. Značilne, izrazito definirate silhuete se zbližujejo z geometrijo in prepletajo s sencami struktur. Nostalgija včerajšnjega dne in fiktivnost jutrišnjega se srečujeta v sedanjosti.

Niti Niti
»In this country everything is super…«V časih, ko znana izjava Andyja Warhola zveni cinično, Niti Niti vabi na sproščeno pop art zabavo z živahno, kričečo warholovsko paleto barv, kjer izdelke množične produkcije neprisiljeno prepleta z unikatnostjo ročno izdelanih izdelkov.

Ivan Rocco
Kadar sanjaš o razglednici s Havajev, želji po sproščenosti, svobodi jadranja in v ozadju zaslišiš Blackbird-Hawaii.

V 3 modnih dneh smo lahko tudi opazili kar nekaj slovenske smetane. Tako smo zapazili Tanjo Ribič, vedno čudovito Manjo Plešnar, ki nas je s svojimi outfiti presenečala iz dneva v dan, prav tako vedno urejeno ter nasmejano Danico Lovenjak za katero si nikoli ne bi mislili, da je tako prizemljena ter katere dobra volja je kar nalezljiva, Uroš Smolej, Danaja Vegelj, Petra Windschnurer, odprto, nasmejano ter vedno pripravljeno na pogovor Alyo, Neisho, Nino Pušlar, Manco Špik, Tjaša Kokalj, vedno prijaznega ter prav tako pripravljenega na klepet Erika Ferfolja, Anja Tomažin in še bi lahko naštevali.

Za več modnih stvari lahko sledite mojemu facebook pageu!


Zadnje novičke

Prejšnji članekLily Collins: Popolnoma navdušena nad svojim novim fantom!
Naslednji članekSeksi zvezdnice na gala dogodku