Princ Filip, mož 94-letne britanske kraljice Elizabete II. je umrl v petek zjutraj v družinski hiši na gradu Windsor. Smrt 99-letnega vojvode Edinburškega je vso državo zavila v črno, oboževalci kraljeve družine pa v čast pokojnega princa pred palačo puščajo rože in sveče. Novica o njegovi smrti je bila objavljena na uradni spletni strani kraljeve družine, danes pa je prvič spregovoril njegov najstarejši sin princ Charles, ki je svojemu ljubljenemu očetu v javnem nagovoru poslal zadnji pozdrav.

“Moj dragi oče je bil zelo poseben človek, ki bi se ga dotaknil odziv javnosti in vse čudovite stvari, ki so bile o njem povedane v zadnjih dveh dneh,” je v ganljivem nagovoru dejal princ. Kot je poudaril, je bil vojvoda ljubljena in spoštovana osebnost v družini in vsi ga bodo neizmerno pogrešali. Charles je še dodal, kako predano je princ Filip v zadnjih 70 letih opravljal svoje naloge do kraljice, države, pa tudi držav Commonwealtha. Na koncu se je britanski prestolonaslednik vsem zahvalil za podporo, ki so jo izkazali njegovi družini in dejal, da jim to veliko pomeni.

Spomnimo, princ Charles je bil zaradi trenutnih razmer s pandemijo edini, ki je lahko do sredine prejšnjega meseca obiskoval svojega bolnega očeta v bolnišnici. Zato so britanski mediji razkrili, da je bil 72-letnik srečen, ker je lahko v zadnjih mesecih očetovega življenja preživel več časa z njim kot kdaj koli prej in se dostojno poslovil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)


Zadnje novičke

Prejšnji članekTanja Žagar je pokazala čudovite nosečniške fotografije
Naslednji članekTako so svetovne zvezdnice in zvezdniki izgledali na podelitvi nagrad BAFTA