Avtorji naše evrovizijske skladbe so Matjaž in Urša Vlašič ter Boštjan Grabnar. Za koreografijo na odru je poskrbel Anže Škrube, za stilsko podobo pa David Matej Goljat. Finalni izbor letošnje Pesmi Evrovizije bo potekal danes, ob 21. uri. Prenos lahko spremljate na 1. programu Televizije Slovenija, Valu 202, Radiu Maribor in na spletnem portalu MMC. Zmagovalca izbora Pesem Evrovizije bodo določili glasovi gledalcev oddani s telefonskim glasovanjem in glasovi nacionalne strokovne žirije v razmerju 50:50.
 

Slovensko strokovno žirijo sestavljajo Mojca Menart, Lovro Ravbar, Nuša Derenda, Eva Černe in Miha Vardjan, točke slovenskega glasovanja pa bo v düsseldorfsko Areno sporočil Klemen Slakonja. Deseterica finalistov iz drugega predizbora je po zaključku prenos na novinarski konferenci izžrebalo vrstni red svojega nastopa v sobotnem velikem finalu letošnjega izbora za Pesem Evrovizije. Naša Maja Keuc se bo evropskemu občinstvu predstavila pod zaporedno številko 20.

Pred pričetkom prenos evrovizijskega finala, bo tokratna oddaja Spet doma posvečena izboru za Pesem Evrovizije. Mario bo s svojimi gosti odšteval minute do pričetka najbolj gledanega in priljubljenega evropskega spektakla. Videli bomo dve slovenski predstavnici, ki se lahko pohvalita z doslej najvišjo uvrstitvijo. Obe bosta zapeli svoji evrovizijski skladbi v podobi, kot je še nismo slišali: Nuša Derenda in Darja Švajger s Quartissimom. Klemen Slakonja pa bo predstavil povzetek naših evrovizijskih upov v melodiji 16 let skomin. Pričakujemo ekskluzivno reportažo z Majo Keuc iz Düsseldorfa, dopisnik Boštjan Anžin pa se bo javil v živo s prizorišča samo nekaj minut pred začetkom finala.


Zadnje novičke

Prejšnji članekFOTO: Hilary Duff: S soprogom končno preživljata več časa skupaj!
Naslednji članekVROČE: Nove govorice o novem izbrancu Ashley Greene: Leonardo DiCaprio?!