Deli

Princesa Diana bo za večno zapisana v srcih mnogih kot ženska, ki je šla skozi vse težave v življenju pokončno in graciozno. Njen smisel za modo je bil posneman s strani žensk po celem svetu, ki so jo občudovale in ji sledile. Vsako stvar, ki jo je oblekla, so potem iskali v trgovinah in podobni kosi so bili takoj razprodani.

PREBERITE TUDI: Za ločitev Diane in Charlesa krivi skrivni posnetki in telefonski klici

Enako je bilo s pričesko

Enako pa je bilo tudi z njeno frizuro – mnoge so odhitele k frizerjem in zahtevale ‘Dianino pričesko’. Njena ikonska frizura, ki je bila takrat seveda zelo modna, dandanes pa je povsem iz mode in zastarela, je postala slavna v devetdesetih, ko je pozirala za naslovnico britanske izdaje revije Vogue.

PREBERITE TUDI: Takole je princ Charles Diani zlomil srce (in to je bil tudi razlog za propad njunega zakona)

Takrat je bil stilist na snemanju Sam McKnight, ki je prišel na idejo, da bi ji za fotografije malce spremenili izgled. McKnight je dejal: “Njene lase sem sfriziral tako, da so bili za fotografiranje videti krajši pod tiaro in videz ji je bil zelo všeč. Ko je odhajala, me je vprašala, če bi jo postrigel, če bi imel kaj prosto. Predlagal sem, da jo postrižem na kratko in ona je, na moje veliko presenečenje, privolila. Tako sem jo kar takrat tam postrigel.”

Nova frizura ji je bila tako všeč, da je ohranila sodelovanje z McKnightom in jo je še večkrat postrigel. Kmalu se je avtomatično oglasil pri njej, da ji je skrajšal in oblikoval lase, kadar je imela kak pomemben dogodek. McKnighta je tako vzljubila cela kraljeva družina in kmalu je strigel tudi princa Williama in Harryja!

PREBERITE TUDI: To so bile zadnje besede princese Diane pred smrtjo

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.