Deli

Pisali smo že, da se nad hollywoodsko srenjo zopet nahaja senca seksualnega škandala: tokrat je tarča obtožb producent Harvey Weinstein, eden najvplivnejših mož v svetu filma. PREBERITE VEČ >>

Kako bo njegov (začasni?) umik vplival na filmsko industrijo?

Obtožbe proti Harveyju Weinsteinu so bile v Hollywoodu, podobno kot pri Billu Cosbyju, menda dolga leta “javna skrivnost”. Številni analitiki zdaj teoretizirajo, da je vse skupaj zdaj na dan lahko prišlo zato, ker Weinstein v industriji nima več vpliva, kakršnega je imel nekoč. Seth MacFarlane (od 1. novembra ga bomo lahko gledali v FOX seriji Orville) se je na podelitvi oskarjev prav tako se javno pošalil na račun Harveyja Weinsteina:

Navidezno nerodna šala, ki jo je Seth sprožil o kraljevem Harveyu Weinsteinu, je nato dobila novo/resnično podobo in pomen ob groznem razkritju zgodb o nadlegovanju.

Weinsteinova moč v Hollywoodu je od nekdaj v veliki meri izvirala iz tega, da jo je znal uporabiti v Akademiji filmskih znanosti in umetnosti. Na vrhuncu moči je bil v drugi polovici devetdesetih, ko je tudi filmom dvomljive kakovosti pomagal do finančnega uspeha in oskarjev (lep primer je Zaljubljeni Shakespeare). Ta vpliv ni nikoli zares usahnil: še lani je do šestih nominacij prignal razmeroma majhno, spregledano dramo Lev.

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime