Deli
Discovery Channel je naznanil ime prvega zvezdnika svoje težko pričakovane igrane serije MANIFESTO (Manifest), ki na male zaslone prihaja v naslednjem letu.

To bo Paul Bettany, ki ga je širše občinstvo prvič spoznalo leta 2000 v filmu "Gangster št. 1", leto kasneje pa še v filmu "Vitezova usoda" v režiji Briana Helgelanda. Obe vlogi sta bili ključni za to, da so se mu odprla vrata v Hollywood, kjer je se je izkazal v filmih, kot so "Čudoviti um", "Dogville", "Da Vincijeva šifra", "Wimbledon", "Gospodar in bojevnik". Prepoznaven je tudi njegov glas – posodil ga je zvestemu butlerju "JARVISu" v Marvelovih filmih "Iron Man", "Iron Man 2", "Maščevalci" in "Maščevalci: Ultronova doba", v katerem zaigra tudi superjunaka Visiona. Kot Vision je nastopil tudi v filmu "Stotnik Amerika: državljanska vojna".

Letos jeseni je v kinematografe prišel film "Shelter" (Zavetišče), ki ga je režiral, produciral in zanj napisal scenarij, v glavnih vlogah pa nastopata Jennifer Connelly in Anthony Mackie. Film je bil nominiran za najboljši novi film na londonskem festivalu Raindance.

Paul Bettany trenutno snema film o prvi svetovni vojni z naslovom "Journey's End", v katerem igra ob Asi Butterfieldu, Samu Claflinu in Tobyju Jonesu.

MANIFESTO spremlja Jima "Fitza" Fitzgeralda, ki je v utečeno prakso obveščevalnih služb in brskanja po zaupnih podatkih vnesel pravo revolucijo. Fitzgerald je bil vešč psihološkega profiliranja, pri razrešitvi primera Kaczynski pa je ključno vlogo odigralo njegovo poznavanje jezika in branja šifriranih sporočil. Prepričan je bil, da se ključ do identitete Unabomberja skriva v jeziku in slogu pisanja, ki ju je uporabljal Unabomber (Kaczynski) v svojem manifestu, objavljenem v Washington Postu, kjer je podrobno opisal načrte za svoja teroristična dejanja.