Kot že verjetno veste, sta Meghan Markle in princ Harry naznanila, da odstopata od opravljanja svojih kraljevih dolžnosti in s tem razglasila popolno finančno neodvisnost. S to izjavo sta šokirala množico ljudi, medije, kot tudi samo kraljico, ki o umiku naj ne bi bila seznanjena. Če je res, da je nista predhodno obvestila, to pomeni hudo kršitev kraljevega protokola, kar samo potrjuje dejstvo, da ne spoštujeta pravil.

Zakaj sta se odločila, da najprej povesta javnosti ni jasno, imajo pa ljudje različna mnenja, zakaj je do tega sploh prišlo. Največ pa jih krivi igralko Meghan Markle, ker naj bi že tako razdrla bratski odnos, sedaj pa še družinski. “Velika možnost je, da ji kraljevo življenje pač ne odgovarja, Harry pa je kot marioneta in bi vse storil zanjo,” je samo eden izmed komentarjev oboževalcev.

Predstavnik kraljeve palače je za medije povedal: “Razumemo njuno željo po drugačnem življenju, a to so kompleksne zadeve, ki potrebujejo čas, da se predelajo.” 

 

View this post on Instagram

 

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on